Reisverslag Amerika 2005 : Los Angeles (Dag 1)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 1 - Los Angeles

DatumVrijdag 2 September 2005
PlaatsLos Angeles
HotelBest Western Hollywood Hills Hotel
Weer27°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We zijn vanmorgen vroeg opgestaan. Om 4.30u. Hopelijk gaat dat niet te veel gebeuren tijdens de reis. We hebben rustig ontbeten en de vader van Veerle heeft ons om 5:45u naar het station van Gent gebracht. We hebben daar de trein genomen naar Brussel-Zuid. Daar hebben we Els (zus van Veerle) nog ontmoet om afscheid te nemen. Om 7.52u hebben we de Thalys genomen naar Parijs.

Air France

Om 9.10u zijn we mooi op schema aangekomen in Parijs. We hadden hier veel moeilijkheden verwacht, omdat we maar 1.10u tijd hebben om het vliegtuig te halen. Maar uiteindelijk is het allemaal heel vlot gegaan, en hadden we zelfs tijd over. Ik werd nog wel gefouilleerd, nadat de metaaldetector afgegaan was omdat ik vergeten was om mijn broeksriem uit te doen. Het vliegtuig van Air France is uiteindelijk vertrokken met een vertraging van 20 minuten. Maar dat werd terug ingehaald tijdens onze vlucht. We hadden een rechtstreekse vlucht geboekt naar Los Angeles. Maar ze duurde ongeveer 11 uur. We hebben een aantal films gezien : Mr & Ms Smith, Man of the house, Sahara, The interpreter en een paar Franse films. (we hadden echt veel tijd :P ). We hebben 2 keer eten gekregen, een keer dinner en een ontbijt. Er zaten wel heel vervelende mensen voor ons (Roemenen), ze waren constant hun stoel aan het verzetten en liepen constant rond. We zijn geland in Los Angeles om 12.45u plaatselijke tijd. We zijn heel vlot door de douane en immigration geraakt. Misschien 10 minuutjes moeten aanschuiven.

Nadat we onze bagage hadden opgepikt (zoals gewoonlijk weer 1 van de laatste valiezen) zijn we naar een uitgang van de luchthaven gegaan. Daar hadden we snel een busje van ons verhuurbedrijf (Alamo) gevonden. Eenmaal in het Alamo kantoor aangekomen, kwamen we de eerste “rare” Amerikaan al direct tegen. Iemand die met een groot kruis met Jezus erop rondliep. Na een paar minuutjes aanschuiven hebben we vlot onze wagen gekregen. In feite mochten we er gewoon 1 uitkiezen, en we kozen voor een grijze Chevrolet Trailblazer. Toen we net vertrokken waren, was er even paniek, omdat onze GPS niet wou werken, hij kon geen satellieten vinden. Dus we wisten niet welke richting we uitmoesten en ik vond nergens parkeerplek dus ik was maar gewoon ergens naartoe aan het rijden, in de hoop dat het al ongeveer in de juiste richting was. De straat waar we in reden stond niet op ons plan, en we hebben nergens pijlen gezien. Na een 5-tal minuutjes vond de GPS plots wel satellieten, en werkte dat perfect. Maar het was wel aanpassen om te rijden in het enorm drukke verkeer van LA, en dat met een automatic en een wagen waar ik totaal nog geen ervaring mee had.

Hollywood Sign

We hebben het hotel vlot gevonden, we hadden een hele ruime kamer gekregen met twee bedden. Er was ook een klein ingesloten zwembad. Alles zag er wel verzorgd uit. Dan gaan winkelen, vooral de basisinkopen gedaan (water, cola light, ontbijt en een isomo frigobox) in Mayfair Market. Dan naar Hollywood Sign gereden, want dit was toch in de buurt, we konden het zien liggen vanuit ons hotel. Was een redelijk bochtige weg om daar te geraken, er woonden blijkbaar ook de rijkere klasse aan de wagens te zien (Porsches, BMW’s, …). Daar aangekomen nog wat foto’s genomen, en dan zijn we in het zwembad gesprongen in het hotel, om wat af te koelen en een beetje te relaxen na de lange reis. Daarna een internet café gezocht, daar wat e-mails verstuurd om te zeggen dat we goed aangekomen waren. En dan iets gaan eten in een Pizzeria in de buurt. Dan terug naar het hotel gegaan, en gevochten tegen de slaap. We hebben het gevecht rond 21.00u verloren en dan als een blok in slaap gevallen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be