Reisverslag Amerika 2005 : Palm Springs (Dag 2)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 2 - Palm Springs

DatumZaterdag 3 September 2005
PlaatsPalm Springs
HotelTravelodge Palm Springs
Weer42°C, Zonnig
Afstand190 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We hebben redelijk slecht geslapen. We waren wakker geworden om 3.30u en we zijn niet meer in slaap kunnen vallen. We zijn uiteindelijk opgestaan om 6.30u (ervoor nog wat dingen zitten lezen in onze voorbereiding). We hadden zelf ons ontbijt voorzien. Aan de voordeur van onze motelkamer hing er een krant op ons te wachten, was wel een leuke service, maar we hadden absoluut geen tijd om die te lezen. We hebben ze wel meegenomen, misschien dat we er ’s avonds nog gingen in lezen. We hebben alles ingepakt, uitgecheckt en dan rond 8.00u zijn we vertrokken naar Universal Studios. Daar waren we al goed op tijd, was eigenlijk vlak naast ons hotel, en we hadden het heel snel gevonden. We hebben nog wel ons lunchpakket snel opgegeten op de parking, omdat we geen eten mee mochten nemen in het park, behalve water.

We zijn eerst door de “CityWalk” van het park gewandeld. Dat is een soort van winkelstraatje vlak voor het park… net zoals de disneyvillage voor Disneyland. Dan zijn we in het park gegaan en hebben daar de openingsceremonie meegemaakt. Daarna zijn we snel onze “Front of Line Pass” gaan halen, waarmee we iedereen mochten voorbijsteken in een wachtrij, of waarmee we betere plaatsen kregen in een show. Dan zijn we snel doorgegaan naar de Studio Tour. We kwamen daar redelijk laat aan, maar dankzij onze Pass konden we nog net mee. Deze tour begon redelijk saai, maar werd al snel beter door de verschillende filmsets en de speciale effecten die we konden zien. We hebben o.a. de filmset van “War of the Worlds” gezien. Dan zijn we Jurassic Parc gaan doen, je kan in die attractie serieus nat worden (we hadden er vooraf toch wel wat schrik voor, omdat we een rugzak en een fotocamera bij hadden, en we hadden liever niet dat die drijfnat zouden worden). Maar het viel al bij al goed mee. We gingen met een bootje zogezegd door het Jurassic Parc, alles heel netjes gemaakt en afgewerkt. Op het einde ging het wel heel steil naar beneden.

Daarna ben ik “Revenge of The Mummy” gaan doen. Veerle had geen zin in rollercoasters vandaag, dus zij bleef aan de ingang wachten. Het was een mooie ride, maar wel kort. Daarna Backdraft gedaan. Dat ging over speciale vuureffecten in de film. En daar hadden ze een show rond gemaakt. Daarna zijn we “Special Effects” gaan doen. Dat was eigenlijk een hele grappige show, vooral ook omdat ze regelmatig mensen uit het publiek kozen. Dan ben ik “Back to the Future” gaan doen, ik had eigenlijk verwacht dat dit ook een rollercoaster was, maar dit was maar gewoon een simulator, maar er werd wel gebruik gemaakt van een Imax scherm, wat het toch iets echter deed lijken.

Waterworld

Dan zijn we Waterworld gaan doen, we kwamen daar ruim laat aan, er stond serieus wat volk aan te schuiven. Maar die konden we hier ook allemaal voorbijsteken, en we mochten eigenlijk nog als eerste binnen ook. We zijn niet in de Splashzone gaan zitten, daar word je gegarandeerd nat… en een heel aantal mensen werden ook doornat. Het was een heel spektakel. Dan zijn we Terminator 2 gaan doen, met zijn 3D effecten. Er deden grappige figuranten in mee. Veel kinderen begonnen hier te wenen. Daarna zijn we in een spookhuis gegaan: Van Helsing. Hier werd veel gebruik gemaakt van acteurs, die op de meest smerige plekken verstopt zaten, dus we liepen hier echt geen seconde op ons gemak. We hebben ons bezoek afgesloten met een Shrek 4D voorstelling. We hebben bijna heel het park gedaan, enkel Animal Planet hebben we niet gedaan, maar dat interesseerde ons eigenlijk ook niet.

We zijn vertrokken om half 4. Het was weer even spannend in de auto, want de GPS wou weer niet direct satellieten vinden. Maar na een minuutje was het wel in orde. En dan zijn we door het superdrukke verkeer naar Palm Springs gereden. We hebben onderweg een heel groot windmolen park gezien naast de autosnelweg. Honderden of misschien zelfs duizenden windmolens. De autosnelwegen waar we over zijn gereden waren allemaal heel breed. De smalste was 4 rijvakken per richting. En we hebben toch al een hele afstand afgelegd vandaag. We zijn rond 18.00u aangekomen aan het hotel. Het was er HEEL warm. We deden de deur van de auto open en de warmte viel er echt op ons. We zijn in Palm Springs nog boodschappen gaan doen. Daarna zijn we gaan eten in Denny’s. Om half 10 zijn we in slaap gevallen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be