Reisverslag Amerika 2007 : Denver (Dag 1)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 1 - Denver

DatumVrijdag 24 Augustus 2007
PlaatsDenver
HotelComfort Inn Denver International
Weer29°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Om half vier zijn we opgestaan voor de laatste voorbereidingen te treffen, maar eigenlijk moest er niet meer zoveel gebeuren, dus we waren voor alles rustig onze tijd aan het nemen. Normaal gezien moest de taxi ons om 5u30 komen ophalen, maar hij was een beetje te laat.

De taxichauffeur reed verschrikkelijk traag en plots besefte Veerle dat ze haar rijbewijs vergeten was, dus we moesten terugrijden. Daarna reed de chauffeur precies nog trager, gevolg: onze bus naar Zaventem gemist.

Continental Airlines

De taxichauffeur raadde ons aan om de volgende bus te nemen, maar we besloten de trein te nemen. (die bus zou rond 8u in Zaventem zijn, dus dat is bijna gegarandeerd file)

De eerste trein hebben we net gemist maar gelukkig was er tien minuten later al een volgende. De rit verliep prima, vlot kunnen overstappen in Brussel-Noord. We kenden de tijden wel niet want we hadden hiervoor niets opgezocht maar we kwamen nog ruim op tijd aan in Zaventem. Het inchecken en de douane verliepen vlot. Het vliegtuig vertrok op tijd maar aan het begin van de startbaan bleef het plots stilstaan en zagen we andere vliegtuigen die ons passeerden en opstegen. Na een tijdje kwam de mededeling dat ze een probleem hadden met de bagage, niet goed gebalanceerd. Nog geen minuut later de mededeling dat ze het ter plaatse niet konden oplossen, dus we moesten terug naar de gate.

Anderhalf uur vertraging, er kon nog wel iets ingehaald worden, maar onderweg was er ook nog een zwaar onweer, en daar moest het vliegtuig voor rondvliegen. Dus ruim anderhalf uur te laat en we hadden nu nog maar een uur om door immigratie te geraken, bagage op te halen, door de douane te geraken, de bagage zelf terug in te checken, en dan zelf ook terug in te checken (en ook nog naar de gate te wandelen). We hebben veel geluk gehad met immigratie, we stonden als 5de of zo aan te schuiven en ineens mochten de eerste 4 door, maar nog geen minuut later opende er een nieuwe rij, dus konden we bijna gewoon doorlopen, wel een onbeschofte vent, zat naar iedereen te roepen.

Onze bagage zat ongeveer samen en die zat in de tweede lading, dus daar konden we ook al snel terug verder gaan. Dus we begonnen al terug hoop te krijgen dat we het misschien nog zouden kunnen halen.

Luchthave Zaventem

Aan de douane konden we ook bijna gewoon doorlopen, bagage terug inchecken ging ook heel vlot, dus we zaten al bijna in een “victory is ours” stemming. Tot we terug moesten inchecken. Daar stond een gigantische rij en ze waren er veel strenger dan in België, dus ook schoenen moesten verplicht uit en hier keken ze ook effectief na of we maar 100ml vloeistof in een hersluitbaar zakje hadden zitten. We hadden alle dingen een beetje verspreid, zodat het niet zo zou opvallen. Enkel een flesje ontsmettingsmiddel hadden we in een doorzichtig zakje gestoken dat we in het vliegtuig hadden kunnen recupereren.

Dus met veel stress aangeschoven, we hebben bijna een half uur in de rij gestaan. Dus toen we verder mochten, hadden we nog een kwartier over en we moesten naar een gate lopen die aan de andere kant van de luchthaven lag. Dus er was geen tijd om de schoenen terug deftig aan te doen, evenals de broeksriem, dat werd lopen. Uiteindelijk hebben we het wel gehaald, we waren er net op tijd. Maar zoals al traditie wordt bij Continental was er uiteindelijk ook een uur vertraging, ook weer door iets met bagage. Maar dat maakte niet meer zo uit

Eenmaal aangekomen, had ik het vliegveld van Denver een beetje onderschat, ik had me een kleiner lokaal luchthaventje voorgesteld. Dat was wel wat anders. We moesten zelfs de trein nemen om onze bagage te gaan halen. Dat liep ook dit keer heel vlot, dan daarna de auto gaan afhalen, we hadden dezelfde auto gekozen als de vorige keer, een Trailblazer.

De GPS was direct in gang, dus op een paar minuutjes waren we in het hotel. Eerst kregen we een verkeerde kamer, kamer 230, maar toen we daar binnenkwamen, lag die vol met spullen van andere mensen. Die man aan de receptie was serieus beschaamd toen we het vertelden en we kregen direct een andere kamer. Mooie kamer. Daarna zijn we nog gaan shoppen in de Walmart en we hebben daar een plastieken frigobox gekocht + al wat voorraden voor de komende week.

Daarna zijn we gaan eten in Denny’s. Het was veel te veel en ik kreeg eigenlijk alleen maar de hamburger op en een paar frietjes.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be