Reisverslag Amerika 2007: Yellowstone (Dag 10)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 10 - Yellowstone

DatumZondag 2 September 2007
PlaatsYellowstone
HotelCanyon Lodge
Weer27°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Deze ochtend zijn we verschrikkelijk vroeg opgestaan. Namelijk om 5u30. We willen bij zonsopgang al op pad zijn om wildlife te spotten. Dus allebei hebben we snel gedoucht (die cabin had trouwens een schitterende douche) en rond kwart na zes waren we op pad. Het was trouwens verschrikkelijk koud buiten, het was deze nacht nog maar 2°C geweest. Ook in de cabin was het heel koud geworden.

Dus ik start de wagen, begint er een alarm te piepen. Maar de auto op zich reed nog goed. Dus even voortgereden, de auto een paar keer aan en uit gezet, maar dat hielp allemaal niet. Geprobeerd om in een diepe put te rijden, misschien dat dit helpt (je weet nooit). Maar niets, dan even verder gereden totdat de motor warm stond, maar nog altijd was het alarmlampje aan het branden. We hadden geen boekje bij die auto gekregen, dus ik kon het niet opzoeken (in geen enkele auto van dit type zat er een boekje bij, had ik nog opgezocht bij het huren). Dan ten einde raad de auto maar neergezet bij een auto servicestation, maar die waren nog een paar uur gesloten. Dus dan zelf maar de motorkap opengedaan, niet dat we er iets van kennen. Maar op het eerste zicht zag het er allemaal prima uit. Dan de olie maar gecheckt, en er zat nog olie in, een 5 tal centimeter, maar er stond geen lijntje op tot waar het minimaal moest staan (ik vermoed dat dit er moet zijn), dus ik was nog geen stap verder. Dan maar naar Alamo (het bedrijf waar we gehuurd hebben) gebeld. Na ongeveer een kwartier op wacht te hebben gestaan hebben we ze eindelijk te pakken gekregen. Wij hadden ons contractnummer natuurlijk niet bij, dat lag nog in onze cabin in een rugzak. Maar dan hebben we het maar geprobeerd door onze nummerplaat op te geven, het lijkt me dat ze dat toch ook direct zouden moeten kunnen terugvinden. Maar helemaal niet dus. Ze hebben een aantal keer gezocht, maar ze vonden ons niet in het systeem. Spijtig dat we al betaald hebben ;-). Maar uit goede wil wou hij ons toch nog verder helpen en blijkbaar zou het lampje dat er brandt, van alles kunnen betekenen. Maar 1 van de betekenissen is dat de bandendruk niet hoog genoeg zou zijn, en dat zou kunnen komen (behalve een lek) omdat het zo koud is, en dat de lucht minder volume inneemt nu. En volgens die kerel moesten we zo kunnen doorrijden, maar als het bleef branden, moesten we toch terug contact met hen opnemen (en auto inwisselen of zo, zou ik nu echt niet zien zitten, we zitten in het midden van Yellowstone, de dichtstbijzijnde stad is bijna een dag rijden. Maar gelukkig sprong het lampje uit na een kwartiertje rondrijden, en voor de rest van de dag hebben we er helemaal geen problemen meer mee gehad.

Wapiti

Dus rond 7u30 zijn we pas echt kunnen vertrekken. En we hadden al direct geluk, er was net een kudde bizons de baan aan het oversteken. Dus daar snel een paar foto’s van genomen en verder gereden naar Hayden Valley, daar zou je veel wildlife moeten kunnen zien. Onderweg kwamen we nog een paar bizons tegen, die rustig op de baan aan het wandelen waren, met de richting mee, dus we zaten daar een paar minuten achter vast. Die bizons hadden echt helemaal geen haast. Daarna hebben we nog een paar bizons langs de kant van de weg gezien en ook nog een paar herten. Maar verder niets speciaal. Daarna zijn we op weg naar Mammoth Hot Springs nog langs de kant van de weg gestopt, op een plek waar we een mooi uitzicht hadden, en daar hebben we dan in de auto ontbeten. Veerle had zich ook nog vergist, ze dacht dat ze iets verderop een grote rots aan de kant van de weg zag liggen, maar die rots bleek te bewegen. En tot haar grote verbazing was het een bizon.

Mammoth Hot Springs

Dan zijn we terug naar Mammoth Hot Springs gereden, om de dingen te zien waar we gisteren geen tijd voor hadden. Onderweg hebben we nog een paar hele mooie wapiti’s gezien. We hebben eerst de Lower Terrace Loop gelopen, die redelijk teleurstellend was, totdat we helemaal boven waren, daar waren nog een paar mooie bronnen. Daarna zijn we nog even gaan tanken, want de tank was weer bijna leeg. En dan zijn we de Upper Terrace Loop gaan doen met de auto. Die was een heel stuk beter dan de lower. Daar waren nog een paar bronnen waar nog veel water doorliep, maar bij 1 bron hing er wel een serieuze zwavelgeur en er kwam een warme damp vanaf.

Dan zijn we verder gereden richting Norris. Onderweg kwamen we nog de Roaring Mountain tegen. In de bergflank zitten meerdere stoomgaten, vroeger maakte die ook heel veel geluid, maar nu is er alleen maar stoom te zien, wat op zich al heel spectaculair was.

Yellowstone: Norris Geyser Basin: Whirligig Geyser

Een kwartiertje later kwamen we aan bij Norris Geyser Basin. Daar hebben we de volledige loop gewandeld. Daar hebben we bijna 2 uur over gedaan. Ik had vooraf gelezen dat ze dit jaar niet zo mooi waren, maar omdat het voor ons de eerste geysers zijn die we zien, waren ze toch nog zeker en vast de moeite waard. We hebben wel maar 1 (kleine) uitbarsting gezien en die heb ik dan net niet op foto kunnen krijgen, want hij was na een paar seconden al gedaan. Verder hing er rond die geysers een serieuze stank van zwavel, en vooral als de wind even verkeerd zat, was het even de adem inhouden. Een paar van die poelekes hadden hele mooie blauwe kleuren. En aan een paar geysers hebben we een paar minuten zitten wachten tot die zouden uitbarsten, maar er stond dan bij dat ze heel onregelmatig waren, en dat het tot meerdere dagen kon duren voordat ze uitbarsten, en we hadden dan ook geen zin om daar een uur misschien voor niets te blijven zitten.

Dan zijn we terug richting Canyon gereden (onderweg weer een grote wapiti gezien). Onderweg hebben we de Cascade Falls Scenic Loop gedaan, die waterval was wel heel mooi. Eenmaal terug aangekomen in Canyon zijn we naar het visitor center gegaan, en daar hebben we een paar minuten rondgelopen en wat dingen gelezen, en dan zijn we naar de film gaan kijken die ze daar speelden over het ontstaan van Yellowstone. Maar daar heb ik het meeste van gemist, want ik was in slaap aan het vallen. Veerle vond de film niet zo speciaal, hij was een beetje te eentonig.

Daarna zijn we nog een ijsje gaan eten daar in de buurt. Eerst wilden we elk 2 bollen nemen, maar toen ik dat voor iemand zag opscheppen, en zag wat voor een berg het was, hebben we maar 1 bolletje genomen. Maar dat waren nog 4 Belgische bollen denk ik.

Toen dat op was, zijn we terug richting Hayden Valley gereden (onderweg was er nog een lange file door een kudde bizons die rustig op de baan bleven lopen, en er echt niet af wilden gaan), en hebben daar de trail naar Mount Washburn gewandeld. Maar de wandeling was redelijk eentonig, we moesten over een weg lopen en er hing heel de tijd een sterke wind die redelijk pijnlijk aan de oren was, en dan hebben we op 2/3 van de wandeling maar rechtsomkeer gemaakt. Eenmaal terug zijn we terug wildlife gaan spotten. Zelf zagen we niet direct iets, behalve bizons. Maar er waren nog andere mensen ook aan het rondkijken met hun verrekijkers, en iemand had in de verte een eland gezien. We hebben die ook terug kunnen vinden, maar we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat het er effectief 1 was, hij was redelijk ver weg, maar hij leek er inderdaad wel sterk op. Dan zijn we verder gereden naar Hayden Valley zelf, en daar hadden we redelijk snel geluk. Iemand met van die telescoop kijkers had een groep wolven ontdekt, ook ver weg. Maar nog duidelijk zichtbaar met onze verrekijker. Maar toen we ze zelf gevonden hadden liepen er alleen nog maar een grijze en een zwarte rond. Maar dat was al fenomenaal om te zien. We hebben ook nog even mogen meekijken in iemand zijn telescoop kijker, en daar kon je die wolven echt heel duidelijk mee bekijken. Dan zijn we verder gereden naar Tower, in de hoop om daar nog beren tegen te komen, maar helemaal niets gezien (behalve herten en bizons), en dan zijn we ook nog in Lamar Valley gaan kijken, want daar had iemand vandaag nog een grizzly gezien, maar die was al lang weg natuurlijk toen wij daar aankwamen. Dus dan zijn we maar terug naar Canyon gereden om iets te gaan eten, want het was al laat.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be