Reisverslag Amerika 2007: Yellowstone (Dag 12)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 12 - Yellowstone

DatumDinsdag 4 September 2007
PlaatsYellowstone
HotelOld Faithfull Lodge
Weer22°C, Bewolkt
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Vandaag weer kunnen uitslapen tot half zeven. Dat deed enorm deugd, zeker in combinatie met het vroeg gaan slapen. We hadden de slaap echt nodig omdat de voorbije dagen echt veel te druk geweest waren. Snel gedoucht en dan zijn we naar het hoofdgebouw gegaan en zijn daar een koffie en een warme chocomelk gaan halen. En dan zijn we aan een groot raam gaan zitten op een schommelstoel met uitzicht op Old Faithful geiser, maar hij wou maar niet uitbarsten Dan zijn we naar buitengegaan, richting winkel en net op dat moment begon Old Faithful te spuiten. Dus we hadden geluk dat we de uitbarsting net hadden mee kunnen maken. Maar er kwam veel meer stoom vrij nu en je zag nog maar nauwelijks dat het een geiser was, waarschijnlijk omdat het nog zo koud was. Dan zijn we gaan shoppen voor ontbijt en lunch voor de volgende dagen (niet echt aan democratische prijzen, maar het alternatief, naar de dichtstbijzijnde echte winkel rijden, was nog duurder).

Yellowstone: Old Faithful Geyser

Daarna hebben we in onze cabin ons ontbijt opgegeten en we hadden eerst gepland om ’s morgens de geyser area te bezoeken, maar omdat het nog te koud was en omdat de grootste geisers voorspeld werden om in de namiddag af te gaan, hadden we beslist om dat gedeelte te verplaatsen naar de namiddag. Dus dan zijn we eerst Black Sand Basin gaan bezoeken, waar ook een paar geisers stonden, en een heel aantal mooie warmwaterbronnen. Maar het was daar (zoals verwacht) hetzelfde verhaal als in de Old Faithful geyser area en van de meeste mooie pools zagen we niet veel meer dan een hoop stoom. Ik heb nog een poging gedaan om een aantal foto’s te nemen, maar het was eigenlijk niet te doen. Dus we zijn dan maar eerst een wandeling gaan doen. Het was nog wel redelijk koud, maar dat zou wel verbeteren zodra we onderweg waren. Dus dan zijn we naar het beginpunt van de Fairy Falls Trail gereden, een wandeling van 8,5 km, die we eigenlijk op sneltempo gewandeld hebben, op het begin wandelden we snel omdat het nog zo koud was, en we wilden een beetje opgewarmd geraken. En de terugweg hebben we snel gedaan omdat we dringend naar het toilet moesten. De Fairy Falls waren trouwens wel mooi om te zien. Het eerste stuk van de wandeling er naartoe was wel nogal saai. Op de terugweg had ik nog een heuvel gevonden waar je relatief gemakkelijk op kon geraken, en vanaf daar had je een fantastisch zicht op Grand Prismatic Spring. Het ”zag” er echter alleen maar gemakkelijk uit, maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik de hoogste heuvel uit de buurt uitgekozen had. Maar het lastige was dat ik over allemaal omgevallen boomstammen moest kruipen. En op het begin ging dat nogal redelijk goed, maar meer naar de top zag het er te onveilig uit, en sommige boomstammen lagen redelijk los, en ik durfde gewoon niet meer verder gaan. Dus dan heb ik het heuveltje ernaast maar beklommen, en dat ging zonder problemen. Het uitzicht op Grand Prismatic Spring was trouwens fantastisch.

En dan zijn we maar snel verder gereden. Onderweg heeft Veerle een wapiti gespot die in het midden van de rivier stond, dus ik direct de auto langs de kant gezet. En dan een 50-tal meter richting rivier heb ik een aantal mooie foto’s kunnen nemen. Ondertussen waren er nog een tiental andere auto’s gestopt, omdat die hadden gezien waarvoor wij gestopt waren. En dan zijn we terug verder gereden naar de Black Sand Basin, om daar de foto’s te nemen die we ‘s ochtends nog niet konden maken.

Yellowstone: Grand Prismatic Spring

En dan zijn we naar Midway Geyser Basin gegaan. Maar daar hing nog echt veel damp boven alle bronnen, dus af en toe als er wat meer wind stond, heb ik een foto kunnen nemen. In deze Basin lag ook die Grand Prismatic Spring, maar vanaf de grond kan je eigenlijk niets zien van hoe hij er eigenlijk uitziet, en het is spijtig dat de meeste mensen het eigenlijk niet in volle glorie zien. Daarna zijn we de Firehole Lake Drive gaan doen, dat is een eenrichtingsstraat, waarlangs een aantal geisers liggen. Ondertussen hadden we er al heel wat gezien, dus van alles hebben we zeker geen foto genomen. Maar we hadden enorm veel geluk, aan die Firehole Lake Drive ligt ook de Great Fountain Geyser, en die zou oorspronkelijk om iets na 3 uur uitbarsten, maar wanneer wij er aankwamen, begon hij net (een 2 uur vroeger). Dus die hebben we ook nog meegepakt. En dan zijn we verder gereden naar Madison. Er zouden daar veel wapiti’s zijn, maar we hebben er daar eigenlijk geen enkele zien rondlopen. Wel bizons, maar die zitten overal. Dan zijn we teruggereden richting Geyser area. Maar we zijn onderweg nog gestopt om de Fountain Paint Pot Nature Trail te gaan doen. Dat was een wandeling rond een aantal bronnen en een mooie mudpot. Op zich wel mooi, maar we begonnen een beetje een overdosis te krijgen.

Yellowstone: Riverside Geyser

Dan zijn we aangekomen in de Old Faithful geyser area. We zijn nog snel langs het visitor center gegaan om de juiste uren te weten te komen. Om zeker te zijn dat er nog niet te veel veranderd was. En blijkbaar was de voorspelling voor de Castle Geyser niet meer betrouwbaar, want er was een kleine uitbarsting geweest en nu wisten ze niet meer wanneer de grote zou komen. Dus dan zijn we vertrokken en zijn we eerst op sneltempo naar het observatiepunt geklommen. We moesten snel zijn, want binnen het kwartier zou Old Faithful geiser uitbarsten en dan konden we hem van daar zien. Maar hij barstte tien minuten eerder uit en toen stonden we net op een slecht punt. We zijn nog verder naar boven gegaan om toch te genieten van het uitzicht. Dat genieten heeft ongeveer 10 seconden geduurd, want we moesten ons haasten voor de volgende geiser die ging uitbarsten. We zijn overal heel snel voorbij gewandeld en eigenlijk duurde het veel langer dan verwacht, ik denk dat ik ergens de schaal verkeerd had ingeschat. We kwamen uiteindelijk 10 minuten te vroeg bij de Riverside Geyser aan. Wat in principe eigenlijk al te laat was, want hij kon tot 30 minuten te vroeg uitbarsten. Maar er was nog niets gebeurd. Uiteindelijk hebben we daar nog 40 minuten moeten wachten, gelukkig waren we snel aan de praat geraakt met wat Amerikanen uit Salt Lake City, die al 22 jaar op vakantie gingen naar Yellowstone en we hebben ook nog een coyote zien passeren net achter de geiser. De uitbarsting was mooi en hij duurde heel lang, maar de zon scheen niet op dat moment, want dan zou er een mooie regenboog te zien zijn. Dan zijn we teruggegaan en hebben we op het gemakje alle geisers bekeken. Ondertussen barstte ook de Daisy Geyser uit, die was blijkbaar ook een heel stuk later dan verwacht, want we wilden eigenlijk al geen moeite meer doen om er naar te gaan kijken. We zijn ook een Belgian Pool tegengekomen (achteraf hebben we gevraagd waarom die eigenlijk Belgian Pool heette, want hij leek niet op de vorm van België, en de vlag was er ook niet echt in te zien. Maar blijkbaar was er een Belgische journalist geweest in 1922, die bij het bekijken van de verschillende geysers door onoplettendheid in die pool terechtgekomen was en daar dan ook gestorven was.) We hebben ook nog Anemone Geyser gezien. Bij die geiser gebeurt alles in sneltempo, er is een uitbarsting elke 7-15 minuten en wanneer de uitbarsting net gebeurd is, hoor je een slurpend geluid door het water dat terug naar binnenloopt.

Toen was het al een stuk na 6 uur en zijn we nog even gaan shoppen voor souvenirs in de giftshop. En daarna zijn we weer snel een warme chocomelk gaan halen. En daarmee zijn we dan naar de Eevening Feature gegaan. Deze keer was het binnen te doen, want het was lichtjes beginnen regenen. Daarna zijn we nog iets gaan eten in de cafetaria. Net op tijd, want we waren ongeveer de laatste die nog binnen mochten. We gaan het eten hier wel missen, het is veel gevarieerder, en lijkt ook meer op Europees eten (lees: er zitten groenten bij en we hebben geen vegetarische maaltijd moeten bestellen).

‘s Avonds hebben we op de kamer de kaartjes geschreven. Nu alleen nog postzegels vinden en dan kunnen we ze ook effectief versturen.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be