Reisverslag Amerika 2007: Salt Lake City (Dag 14)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 14 - Salt Lake City

DatumDonderdag 6 September 2007
PlaatsSalt Lake City
HotelBest Western Garden Inn
Weer26°C, Zonnig
Afstand433 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Opgestaan om half zeven. Rustig opgestaan en gaan ontbijten in het hotel. Het ontbijt was dit keer wel erg magertjes. Maar we hebben het overleefd. Daarna hebben we ingepakt, wat dit keer wat langer heeft geduurd omdat we gisteren heel wat dingen hebben laten drogen en sommige dingen waren nog niet volledig droog, dus dat hebben we nog met een haardroger wat bijgewerkt.

Kennecott Utah Copper Mine

Rond 9 uur zijn we vertrokken. De eerste uren hebben we nog tussen buien gereden, maar hoe verder we kwamen, hoe beter het werd. Het is vandaag sowieso grotendeels een rijdag en voor 90% van de tijd gaat het over scenic roads, dus tussen en over bergen. We rijden eerst naar Bear Lake, wat een heel mooi meer is en dan via Logan naar Salt Lake City.

Eenmaal aangekomen in Salt Lake, zijn we eerst naar de Kennecott Copper Mine gereden in de buurt van Copperton. Wat ongeveer nog een half uurtje rijden was. Het is de grootste open mijnpit in de wereld. En het zou vanuit de ruimte gezien kunnen worden, eigenlijk net zoals mijn huis, en ongeveer alle andere structuren die er zijn, zolang ze maar niet ondergronds staan. Maar de mijn was wel het bezoeken waard. Eerst zijn we naar het visitor center gegaan en daar wordt heel de geschiedenis van de mijn uitgelegd en welke stoffen er juist naar boven gehaald worden. En daarna zijn we naar een korte film gaan kijken over de mijn, die eigenlijk wel interessant was. Toen zijn we naar de mijn zelf gaan kijken en het was echt enorm. Zeker als je keek hoe groot de trucks waren die de rotsen naar boven sleurden (zo groot als een huis, een band was ongeveer 2 keer zo groot als mij). En in de mijn leken ze maar speelgoedautootjes te zijn.

Salt Lake City: State Capitol

Rond half vijf zijn we pas doorgereden naar ons hotel. Waar we redelijk vlot geraakten. Toen hebben we snel alles uitgepakt en zijn we te voet naar Temple Square gegaan. Wat ik me eigenlijk helemaal anders had voorgesteld dan het in realiteit maar was. We werden er ook direct aangesproken door iemand en we mochten met een gratis toer mee wat we uiteindelijk niet gedaan hebben. Er was daar één of ander minikoortje voor ons aan het zingen wat wel best grappig was. Het was wel spijtig dat het Tabernacle gesloten was, want net vanavond was het Tabernacle Choir daar opnames aan het maken (wat maar 2 keer per jaar gebeurt). Normaal repeteert het koor daar en dan kan je zo’n repetitie meemaken maar dus niet die twee keer per jaar… Dus ik heb dan maar snel wat foto’s genomen van de tempel en dan zijn we snel verder gegaan. We konden ook nog een toer krijgen in het conference center maar daar zijn we niet op ingegaan. Daarna zijn we verder gegaan naar Capitol Hill, we hebben daar een paar foto’s genomen en zijn dan snel iets gaan zoeken om te eten. Het is uiteindelijk een spaghetti geworden. Daarna zijn we naar het hotel gegaan.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be