Reisverslag Amerika 2007: Denver (Dag 22)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 22 - Denver

DatumVrijdag 14 September 2007
PlaatsDenver
HotelComfort Inn Denver International
Weer27°C, Zonnig
Afstand0 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Vandaag echt uitgeslapen, we hebben voor vandaag toch niet zo een druk programma. Dus we stonden onder de douche om half acht. Dan hebben we rustig ontbeten in het hotel en daarna zijn we naar Denver gereden.

Ik had op internet een adres gevonden van een parkeergarage die dicht bij alles lag. Maar het blijkt dat dit adres eigenlijk gewoon niet bestaat. Dus we hebben de GPS maar ingesteld op een straat midden in de stad (in ons boek van Lannoo stond er een klein kaartje van de omgeving van downtown). En eigenlijk moesten we ons geen zorgen maken, er waren overal parkeerplaatsen en garages. We hebben er 1 relatief dichtbij gevonden, 5 minuten naar de winkelstraat (16th Mall Street), enr hij was heel goedkoop. Toen we eenmaal aan de winkelstraat gekomen waren, viel ons oog direct op een Starbucks, waar Veerle al een hele ochtend over bezig was. Dus we zijn daar nog een koffie gaan drinken (dwz, Veerle een koffie, ik een warme chocomelk). En dan zijn we naar Writer’s Square gegaan dat daar vlak tegen lag, daar zijn een hoop kleine winkeltjes en ze hebben het daar heel gezellig gemaakt. Een beetje verder lag Larimer Square, dat naast de oudste straat van Denver ligt. De meeste gevels waren allemaal netjes gerestaureerd. Gaan shoppen hier is wel duidelijk niet voor onze portemonnee.

Denver

Dan zijn we verder de winkelstraat ingewandeld. Het was eigenlijk best wel een gezellige straat. We zijn nog gestopt aan Barn & Nobles. De typische winkel waar ik uren en uren zou in kunnen rondhangen. Dat is wel iets anders dan de Fnac bij ons.

Een beetje verder zijn we via een paar zijstraten de US Mint gepasseerd, maar spijtig genoeg zijn ze volop bezig met restauratiewerken en hebben we geen rondleiding kunnen boeken (met bijbehorende gratis staaltjes). We begonnen een beetje honger te krijgen, het was ook al middag geworden, en we hebben een hotdog gekocht van zo’n standje op de straat. En dan zijn we verder gegaan via het Art Museum en Colorado Historical Center en aangekomen aan Colorado’s Capitol, waarvan de koepel bekleed is met puur goud (van nog geen millimeter dik). Ze hebben op de trap naar de ingang gegraveerd waar we juist 1 mijl (1609 meter) boven de zeespiegel zijn. Eigenlijk staan er 3 aanduidingen. De originele, daarna een correctie en daarna nog eens een correctie. De laatste is gebeurd door berekeningen met satelliet beelden, dus die zou wel redelijk correct zijn. Eenmaal binnen hebben we een rondleiding gevolgd, die door een aantal kamers gaat en beetje meer vertelt over de geschiedenis van het gebouw op zich.

Rond 2 uur waren we er terug buiten en zijn we terug naar de winkelstraat gegaan en zijn we eerst een klein broodje gaan eten in Subway. Dan zijn we teruggegaan naar onze auto en terug naar het hotel gereden, waar we rond half vier aankwamen. Gelukkig redelijk op tijd, want we hebben onze auto nog helemaal moeten uitmesten en we hebben al ineens de koffers ingepakt, zodat we nog een rustige avond konden hebben. Daarna zijn we terug iets gaan eten in Del Taco.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be