Reisverslag Amerika 2007 : Rapid City (Dag 5)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 5 - Rapid City

DatumDinsdag 28 Augustus 2007
PlaatsRapid City
HotelBest Western Town 'n Country Inn
Weer24°C, Zonnig; Tijdens de middag mistig
Afstand142 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

We zijn weer opgestaan om half zeven, maar dit keer werden we niet vroeger wakker. Waarschijnlijk beginnen we beter en beter te wennen aan de Amerikaanse tijd. Dus rustig gedoucht en klaargemaakt. En dan gaan ontbijten in het hotel. Het was weer uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben allebei (Belgian) wafels en toast gegeten. Rond half negen waren we weer onderweg. Eerst gingen we op zoek naar een elektronicawinkel, om toch die zekering te vervangen. We hadden dat gisteren nagevraagd bij een dienster bij Wrangler, het restaurant waar we gegeten hadden. En we hadden geluk, ze verkochten het onderdeel dat we zochten. Ze hebben daar ook ineens nagekeken of alles terug werkte, en dat deed het ook. Victory is ours.

Custer SP

En dan terug op weg naar Custer State Park. We moesten nog een toegangsbewijs kopen om binnen te mogen, maar er zat helemaal niemand. Er lagen wel wat enveloppen, en blijkbaar was het de bedoeling dat je dan daar het toegangsgeld in stak als er niemand was, en dat je dan een soort van bewijsje aan de voorruit plakte. Dat hebben we dan ook gedaan. En dan zijn we de wildlife loop gaan doen. Maar we hadden er iets meer van verwacht, waarschijnlijk omdat we de dag ervoor al verwend waren geweest. We hebben maar een paar bizons gezien. Maar wel heel veel herten en gaffelbokken, en ook veel kalkoenen en prairie dogs. En ook een tiental wilde ezels. Die kwamen hier vroeger niet voor, maar dat zijn ezels die tijdens de kolonisatieperiode zijn kunnen ontsnappen/vrijgelaten zijn. Het zijn ook de enige dieren die je eten mag geven in het park. En de dieren weten dat maar al te goed, ze hangen heel de tijd rond de auto’s. Dus eigenlijk hebben we nog wel redelijk wat gezien, maar we hadden gehoopt op een grote kudde bizons, want er zouden rond de 1500 (volgens de ene ranger 1250, volgens de andere 1800, dus ik heb er maar het gemiddelde van genomen) van die dieren in het park zijn, en we hebben er nog maar een paar tientallen van gezien.

Dan zijn we de Needles Highway gaan doen. Dat is een scenic route door het park. En daar hebben we de Cathedral Spires Trail gedaan. Dat is een korte wandeling, maar toch een inspannende, omdat je veel hoogte op een korte afstand moest overbruggen. De wandeling gaat tussen de rotsformaties. De wandeling op zich was wel goed, en je zat dus constant tussen die needles, dus we konden veel foto’s nemen. Maar het einde was wel wat minder, want we hadden een mooi uitzicht verwacht na al dat klimmen, maar niets van dat, het eindigde tussen een hoop dennenbomen. Niet dat we veel gezien zouden kunnen hebben als er een uitzichtpunt geweest zou zijn, want het was ondertussen mistig geworden en het was een beetje aan het miezeren. Maar het was niet genoeg om de regenjassen uit de rugzak te halen.

Dan zijn we verder gereden naar Sylvan Lake dat daar in de buurt lag, en daar hebben we geluncht. We zijn wel in de auto blijven zitten, omdat het weer nogal twijfelachtig was. Maar we hebben nog goed gelachen met alle chipmunks die rond onze auto liepen.

Na de lunch zijn we nog een wandeling gaan doen rond het meertje, om het eten wat te verteren, en het was heel gezellig.

Crazy Horse

Dan zijn we verder gereden naar het Crazy Horse Memorial dat op een paar kilometer daar vandaan lag. Het was eigenlijk alleen de bedoeling om een foto ervan te nemen en dan snel door te rijden, want ik had gelezen dat het nogal duur was, en dat het op zich weinig voorstelde. Dus netjes de pijltjes gevolgd, en voordat ik het door had, was de val dichtgevallen, de kassa’s... vlak na de oprit, en alle uitwegen waren professioneel afgesloten, en terug ging ook niet meer, omdat er heel wat verkeer achter mij zat. Dus er zat maar 1 ding op… betalen. En wat ik gelezen had, klopte spijtig genoeg, 20 USD voor een ticketje. Dus dan gingen we er maar het beste van maken. Geparkeerd en naar het visitor center gegaan. Daar was net de introductiefilm begonnen, dus daar zijn we dan snel bij gaan zitten. En die film was best interessant. Daarna wilden we de bus nemen om dichter bij het monument te komen, maar daar moest dan ook nog eens 8 dollar voor betaald worden en dan kwam je nog altijd niet in de buurt, maar dan mocht je het beeld al van voor bekijken. Als je er echt in de buurt wil komen, moet je 125 USD per persoon betalen. Pff afzetters. Tot nooit meer.

Toen was het al half vijf geworden, en hebben we beslist om de wildlife loop in Custer State Park nog een keer te doen, want we wilden toch nog eens proberen om een grote kudde bizons tegen te komen. Eenmaal aan het begin van die loop aangekomen, vroeg ik aan de ranger of er misschien plekken zijn in het park waar er meer kans is om een kudde bizons tegen te komen. Hij zei dat je veel geluk moest hebben, want er zijn heel wat plekken in het park waar je vanaf de weg niets kan zien. Maar we moesten eerst eens een paar kilometer een andere weg proberen, want daar zouden ze regelmatig te zien zijn. Maar we hadden pech, niets te zien (behalve een tiental herten). Dus dan toch maar de wildlife loop opgereden, op hoop van zegen. En we hadden geluk, iets voorbij de helft (dus na anderhalf uur of zo) zag Veerle in de verte een hoop bizons. En we zagen een dirt road daar in de buurt lopen. Dus direct de wagen gedraaid, en die dirt road opgereden. En het was gelukt, die weg liep er echt vlak bij, en het was een grote kudde, niet zo groot als in western films, maar toch een honderdtal dieren.

Dan hebben we het park verlaten via de Iron Mountain road. Dat is een andere scenic route door het park. En daar in de buurt zouden ook veel bizons zitten, maar we hebben er geen enkele gezien. Maar dat maakte al niet meer zoveel uit. Op die weg waren ook 3 smalle tunnels, en door 1 keek je recht uit op Mount Rushmore, je zou denken dat ze het er speciaal voor gedaan hebben. Maar het was wel mooi.

Rond 7 uur kwamen we aan in ons hotel in Rapid City. We zijn daarna nog snel iets gaan eten in de McDonalds.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be