Reisverslag Amerika 2007 : Sheridan (Dag 7)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 7 - Sheridan

DatumDonderdag 30 Augustus 2007
PlaatsSheridan
HotelHoliday Inn
Weer36°C, Zonnig
Afstand484 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Mount Rushmore

Deze morgen hebben we weer kunnen uitslapen tot half zeven. Maar zo voelde het echt toch niet aan. Door dat mislukt avontuur gisteren zijn we een stuk later gaan slapen, dus deze ochtend was het een stuk lastiger om op te staan. We hebben rustig gedoucht en op de kamer snel iets klaargemaakt om te eten. In dit hotel was er geen ontbijt voorzien dus waren we gisterenavond nog een brood gaan halen. Dat naar Amerikaanse normen zelfs nog best lekker was ook.

Rond half negen zijn we terug gereden naar Mount Rushmore, wat toch een stuk relaxter was in gewoon daglicht. Eenmaal daar aangekomen, hebben we dan gewoon nog een paar foto’s genomen en zijn we terug doorgereden. Het interesseerde ons eigenlijk te weinig om er veel tijd aan te verdoen en de verschillende wandelingen te doen. Dus na een kwartiertje zaten we al terug op de baan.

Dan moesten we anderhalf uur rijden naar Deadwood, en daar zijn we het kerkhof gaan bezoeken waar Wild Bill, Calamity Jane en Priest Smith begraven lagen. We hebben ook een wandeling gemaakt door het dorpje en zijn gaan kijken in de bar waar Wild Bill doodgeschoten werd. Het stadje op zich is supertoeristisch en gokken is er ook terug toegelaten, dus het zit er vol met casino’s. Maar het is nog niet zo erg als Las Vegas. We hebben het stadje terug verlaten in Zuidelijke richting en we zijn de Spearfish Canyon Scenic Byway gaan rijden. We vonden het eigenlijk niet zo speciaal, we reden wel door een mooie canyon maar we zijn de laatste dagen wel heel verwend geweest. Onderweg zijn we de Roughlock Falls gaan bekijken, die te bereiken zijn via een dirt road in Savoy. Daar is een gedeelte van de film Dances with Wolves opgenomen.

Devils Tower

Toen was het al ruim de middag gepasseerd, en zijn we iets gaan eten in een Subway, en daarna snel doorgereden naar Devils Tower waar we pas aankwamen tegen half drie. Toen we daar de deur van de auto opendeden, viel de hitte echt op ons, het was 36°C in de schaduw. Dus het was al heel snel beslist dat we maar de kleine wandeling rond de tower gingen doen. Deze plaats was/is een heilige plaats voor de indianen, dus er hangen ook een hoop slingertjes en zakjes in de bomen die ze gebruiken voor het bidden. De wandeling was wel heel zwaar, niet door de lengte, maar door de hitte. De toren op zich was heel indrukwekkend, en het was ook het enige van dat soort dingen in de omgeving. Het was er wel heel rustig, en er liepen (zoals gewoonlijk) veel hertjes en eekhoorntjes rond.

Daarna zijn we naar het hotel gereden. We hadden nog gepland om een fort te gaan bezoeken maar daar hadden we eigenlijk geen zin meer in. Eenmaal aangekomen in Sheridan zijn we ook nog eens uitgebreid gaan shoppen want de voorraden moesten dringend terug bijgevuld worden.

’s Avonds zijn we iets gaan eten in Sanford’s Grub and Pub, een adresje dat ik op internet gevonden had. Het was iets origineel, ook qua decoratie. Hun menukaarten waren wel heel grappig gemaakt. Het eten was er heel lekker. We zijn er alleen nog zwaar beledigd geweest, ze dachten dat we Duitsers waren.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be