Reisverslag Amerika 2007: Yellowstone (Dag 9)

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Dag 9 - Yellowstone

DatumZaterdag 1 September 2007
PlaatsYellowstone
HotelCanyon Lodge
Weer26°C, Zonnig; bewolkt op Beartooth Pass
Afstand287 kmKlik HIER om de foto's te bekijken

Deze ochtend weer om 6u30 opgestaan, gedoucht en klaargemaakt. Dan zijn we nog iets gaan eten in het hotel. Deze keer was er weer ontbijt inbegrepen, maar nu was het wel een stuk minder. Het kan niet alle dagen feest zijn. Maar we hebben toch nog goed gegeten.

Dan gingen we op zoek naar een dokter voor een klein medisch probleem. We hadden gisteren een medisch centrum gezien in Cody. Dus we hebben aan de receptie gevraagd of dat een goed adres was, of dat we misschien beter naar ergens anders konden gaan. En zij zeiden om naar de Urgent Care Clinic te gaan, maar dat klonk al zo serieus, terwijl we eigenlijk alleen maar een dokter nodig hadden. Maar goed, ze zeiden toch dat dit het beste was. Dus zijn we er naar toe gereden. En het was toch een stuk bescheidener dan de naam eerst deed uitschijnen, maar het vervelende was dat het pas om 9 uur openging en het was pas 8 uur. En om nu een uur te staan wachten, daar hadden we ook niet veel zin in. Dus we zijn toch maar eens gaan horen in het ziekenhuis. En in het hotel hadden ze toch gelijk. We konden daar wel terecht, maar de tarieven begonnen daar pas vanaf 400 dollar, en als er nog andere dingen nodig zouden zijn, dan zou dat verder oplopen. Nu hadden we wel een goede all-in reisverzekering afgesloten, maar of ze dat zouden aanvaarden was wel de vraag, dus we hebben besloten om toch maar te wachten tot 9 uur. We waren er nog als eerste en eigenlijk nog een geluk dat we er redelijk op tijd waren, want tegen openingstijd waren er al veel mensen aan het wachten. Maar ondanks dat we er als eerste waren, waren we pas buiten rond 10 uur. En dan moesten we nog de reisverzekering waarschuwen, dus moesten we nog aan een telefoonkaart geraken, want onze GSM kreeg in deze plaats geen signaal, ondanks dat we een triband GSM hebben. Maar het was net Labor Day weekend en iedereen was de laatste koopjes aan het doen, dus in de supermarkt was het superdruk. Dus om een lang verhaal kort te maken… we waren pas om 11u30 terug op weg. En dat voor een doktersconsultatie van een kwartiertje.

Beartooth Pass

Dan snel vertrokken richting Beartooth Pass. Maar na een kwartiertje kwamen we er achter dat we de verkeerde weg aan het volgen waren… je hebt zo van die dagen dat het niet meezit, en dit was er zeker één van. Maar goed, teruggereden, dit keer toch maar terug de GPS aangeschakeld, en niet meer via de kaart gereden. Maar TomTom was constant wegen aan het uitvinden die er niet waren. Ook niet ideaal. Maar uiteindelijk zijn we er toch geraakt. En het was dubbel en dik de moeite waard. Een fantastisch uitzicht, we hebben veel foto’s getrokken, maar ik vrees dat ze de werkelijkheid helemaal niet kunnen benaderen. Er lag op een heel aantal plaatsen ook nog steeds sneeuw, maar het lag op plaatsen die niet gemakkelijk toegankelijk waren, dus we hebben het niet geriskeerd om daar naartoe te gaan.

Yellowstone Picknicken

En dan snel verder naar Yellowstone, waar we vandaag ook nog heel wat gepland hadden, we wilden trouwens ook snel weg van die bergtoppen, de lucht was heel donker aan het worden en het leek alsof het ging onweren. Maar gelukkig hebben we geen regen gehad. En rond 3 uur zijn we in Yellowstone aangekomen. Dan zijn we eerst gaan picknicken. En dan verder het park ingereden. We kwamen onderweg heel veel bizons tegen en ik heb ook een glimp van een wolf opgevangen. Maar een foto maken is niet gelukt. Voordat de camera in aanslag was, was de wolf al terug verdwenen. Dan zijn we naar de Petrified Tree gaan kijken, een versteende boom van al een paar duizenden jaren oud. Eerst stonden er 3, maar de andere 2 zijn deskundig verwijderd door toeristen die een aandenken wilden meenemen. Dus nu staat er een grote omheining rond de laatste boom. Daarna zijn we verder gereden naar Mammoth Hot Springs, om de kalkafzettingen te gaan bekijken. We hebben al iets gelijkaardigs gezien in Kusadasi in Turkije. Maar daar mocht je er gewoon over lopen, dus veel dingen waren daar in slechte staat. Hier is alles goed afgezet en zijn er paden tussen de verschillende kalkterrassen aangelegd. We hebben het eerste stuk bekeken, maar het was eigenlijk veel te groot om nu nog snel alles te doen. Dus we zijn maar terug naar de auto gewandeld, misschien dat we het morgen nog zouden kunnen doen, maar we zullen wel zien. Het park is verschrikkelijk groot. Om van de ingang naar Mammoth Hot Springs te rijden, zijn we ongeveer 2 uur onderweg geweest. Af en toe werden we wel door iets opgehouden, maar meestal konden we redelijk goed doorrijden. Op de terugweg was er ineens een grote opstopping, dus daar moest iets te zien zijn. En inderdaad, er liep weer een wolf rond. Deze keer heb ik wel foto’s kunnen nemen, maar ze zijn allemaal van hele magere kwaliteit. Het was van een grote afstand en ik stond op een verkeerde plaats in de file. Maar we waren al heel blij dat we hem hadden kunnen zien. Want wolven waren eigenlijk de laatste dieren die ik verwacht had om te zien, omdat ze zo zeldzaam zijn in het park. Als die beren en elanden zich nu maar eens wilden tonen ?

Dan hebben we nog een dirt road gereden, de Blacktail Plateau Drive. Die weg is een heel stuk rustiger, dus de kans dat je wilde dieren tegenkomt op die weg is een stuk groter. Maar buiten een paar bizons en een paar herten hebben we niets gezien.

Yellowstone: Mammoth Hot Springs

Daarna zijn we snel naar het Canyon gedeelte gereden. We hebben in het park zelf slaapplaatsen kunnen regelen (we waren er heel vroeg bij (januari) en we hadden toen al helemaal geen keuze meer). Onderweg waren er nog een paar opstoppingen en plaatsen waar verdacht veel mensen naar dezelfde plek aan het kijken waren, maar het was moeilijk om daar vlakbij de auto kwijt te kunnen, dus zijn we maar snel doorgereden, want we wisten niet tot hoe laat we mochten inchecken voor onze cabin en we wilden die toch zeker niet aan onze neus laten voorbij gaan, want ik heb geen idee waar we dan hadden moeten slapen. Met het Labor Day weekend vermoed ik dat de meeste bedden allemaal weg zijn, ook in de dorpen rond het park. Rond 7u zijn we aangekomen in onze cabin. We hebben snel uitgepakt en zijn in de cafetaria iets gaan eten. Maar daar leek het alsof we in een ander land terecht waren gekomen. Ik denk dat ze daar net een paar bussen Chinezen gelost hadden, want 90% van de mensen in die zaal waren Aziatisch, en heel veel van het personeel ook.

Deze avond zijn we ook een stuk vroeger gaan slapen dan gewoonlijk, want we moeten er morgen vroeg uit.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be