Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Voorbereiding

Op het einde van vorig jaar speelden we terug met het idee om terug naar de Verenigde Staten te gaan op vakantie. Maar weer hadden we hetzelfde probleem. We wisten eigenlijk niet naar waar, maar we wilden in ieder geval ook Yellowstone zien. Want daar hadden we al zo veel over gehoord, dat we dat toch echt niet meer mochten missen.

We hebben dan besloten dat we eigenlijk ook nog zeker terug wilden naar Moab, er is daar zo enorm veel te zien, en de vorige keer hadden we daar eigenlijk veel te weinig tijd voorzien. En de Badlands wou ik eigenlijk ook wel zien, vooral omdat we nu in de buurt zouden zijn. En het is ook moeilijk te combineren met andere routes omdat het toch wat afgelegen ligt.

Dus dan zijn we weer veel gaan lezen, een paar boeken bijgekocht over de Nationale Parken en de omgeving. Oorspronkelijk wou ik ook Olympic National Park opnemen in de route, maar eigenlijk was het helemaal niet combineerbaar met de rest, en dan zou de route veel te lang worden. Op internet hebben we wel het leeuwendeel van onze informatie gevonden, en ook op forums zoals AllesAmerika of USA4ALL Amerika Forum. Gelukkig dat we nog heel wat dingen wisten van onze vorige reis, dus we wisten al direct waar we goede informatie konden vinden.

Druk bezig met de voorbereidingen ;-)
Zoals de vorige keer hebben we alle hotels vooraf geboekt. Dat was ons toen heel goed bevallen, en uiteindelijk hebben we toch een redelijk strak reisschema dat we moeten volgen, anders zouden we te veel missen op andere dagen. De hoofdreden dat we alles vooraf boekten was omdat we ter plekke geen hotels meer wilden zoeken, want dat kost uiteindelijk toch ook weer tijd om iets te vinden. Maar behalve op de superdrukke plaatsen zoals Yellowstone en Moab, moet het in principe perfect doenbaar zijn om vooraf niets te reserveren.All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be