Reisverslag Amerika 2008: Voorbereiding

Voorbereiding
Route Verslag Foto's Links Contact

Voorbereiding

We wilden dit jaar voor onze huwelijksreis eigenlijk niet naar Amerika, maar we wilden iets helemaal anders gaan doen. Maar alle bestemmingen die we vonden, vielen al evensnel weer af. In Zuid-Afrika was het winter, net als in Australië. In Thailand was het het regenseizoen, net als in Mexico. In Spanje was al heel veel volzet, of het waren minder goede plekjes, of het was er stervensduur.

Dan waren we aan het denken aan Canada. Daar wilden we allebei zeker nog eens naartoe. Zeker om eens beren in het wild te kunnen zien. Maar het weer is er nogal onzeker. Met een beetje geluk is het er droog, maar we willen toch ook tijdens onze huwelijksreis zeker het zonnetje gezien hebben. Dus we gingen proberen om het Zuid-Westen van de Verenigde Staten terug te bezoeken. In het midden van de woestijn is het meestal lekker warm ;). Op het AllesAmerika forum hadden we ondertussen ook gelezen dat we in Page de vorige keer wel heel veel overgeslagen hadden. Het kriebelde ook om terug te gaan naar Moab, omdat we er nog steeds niet alles gezien hadden. En nu we toch in "de buurt" waren, wilden we zeker ook nog eens langs Las Vegas gaan.


Met die informatie begon ik al druk een route samen te stellen. Het grote probleem was de grote afstand tussen Canada en het Zuidwesten. Zeker omdat we vorig jaar al naar Yellowstone geweest waren. Dat zou dan perfect op de route liggen, maar we hebben maar 30 dagen vakantie en dat zou de reis veel langer maken. Dus we opteerden voor de korte pijn, en we gaan die lange rit doen in 2 dagen. Oorspronkelijk zouden we stoppen in Las Vegas, maar we moesten 500 USD kosten betalen omdat we onze huurauto zoveel duizenden kilometers verder binnenbrachten. Maar tussen Washington en California is dit gratis. Dus dan was de keuze snel gemaakt om door te gaan tot San Francisco. Dan konden we er van profiteren om in Yosemite de watervallen te zien in volle kracht en in Death Valley gaan we dan genieten van de hele mooie sterrenhemel!All Rights Reserved. Copyright (c) 2005-2019 ronan-veerle.be